jueves, 8 de marzo de 2007

Santoréns i els dinars de germanor

Com ara fa dies que no escric, hai pensat que un bon tema per tractar podria ser los dinars de germanor de la chen de Santoréns.

Crec que els dinars de germanor s' han de fer, perque é mol majo trobàs en amics, parents, vicins i coneguts, fotres ben tips i passar un bon rato ragonan, rien, explicant chistes o lo que faigue falta. Ara, la pregunta é quan, com i a on.

A mí los que més m' agraden són los improvistas i los que fem allà dal, a Santorens. Al poble é tot més fàcil. No cal buscar restaurant ni menú. Ja sas lo que mencharàs, carn de cordé i llonganisa a la brasa, i amanida i tortilla en trunfa. I que no falte un bon porronet de vi. I lo puesto? Al Tossal, al chiringo o sota un bon roure si fa calutxa. Si el fas improvisat, al final sempre surt millor, perquè la chen ja sap lo que es trobarà i aida al màxim pa que tot surtega prou bé. Se hi apunta qui vol i pot i si fas corre la veu al pedrís, en 10 hores ja ho sap tot lo pobie.
Isto istiu mateix n' hi vam fer un a finals d' Agost al que jo vai tinrre l' honor d' acudir. Adjunto una proba de la entaulada.

De tota manera, la possibilitat de fer dinars de germanor a Santoréns mateix es redueix a l' istiu i Setmana Santa i potser un dinar de germanor a Barcelona, organitzat i a un restaurant, é la manera de que no haigue de passar casi un an pa trobamos fent un bon dinar. I pregunto, cal que es torne a fer el dinar de germanor a Barcelona?

Per cert, estic pendent de que m' arriben fotos de la nova barbacoa al chiringo. Quan les rebi, tindreu la primícia.

No hay comentarios: