Santoréns i els dinars de germanor
Crec que els dinars de germanor s' han de fer, perque é mol majo trobàs en amics, parents, vicins i coneguts, fotres ben tips i passar un bon rato ragonan, rien, explicant chistes o lo que faigue falta. Ara, la pregunta é quan, com i a on.
A mí los que més m' agraden són los improvistas i los que fem allà dal, a Santorens. Al poble é tot més fàcil. No cal buscar restaurant ni menú. Ja sas lo que mencharàs, carn de cordé i llonganisa a la brasa, i amanida i tortilla en trunfa. I que no falte un bon porronet de vi. I lo puesto? Al Tossal, al chiringo o sota un bon roure si fa calutxa. Si el fas improvisat, al final sempre surt millor, perquè la chen ja sap lo que es trobarà i aida al màxim pa que tot surtega prou bé. Se hi apunta qui vol i pot i si fas corre la veu al pedrís, en 10 hores ja ho sap tot lo pobie.
Isto istiu mateix n' hi vam fer un a finals d' Agost al que jo vai tinrre l' honor d' acudir. Adjunto una proba de la entaulada.
De tota manera, la possibilitat de fer dinars de germanor a Santoréns mateix es redueix a l' istiu i Setmana Santa i potser un dinar de germanor a Barcelona, organitzat i a un restaurant, é la manera de que no haigue de passar casi un an pa trobamos fent un bon dinar. I pregunto, cal que es torne a fer el dinar de germanor a Barcelona?
Per cert, estic pendent de que m' arriben fotos de la nova barbacoa al chiringo. Quan les rebi, tindreu la primícia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario