viernes, 16 de noviembre de 2007

Terremoto en la comarca

Vía Albert de Biulan, que lo ha leído esta mañana en el diari Segre, ayer hubo un terremoto de grado 3.9 en la escala Ritcher con epicentro en los Pirineos y que debió percibirse en la Vall D' Aran y Alta Ribagorça.

No tengo información sobre si se notó o no en santorens, pero, los que subáis, mirad bien las paredes y el suelo, no vaya a ser que haya alguna escreballa (esquerda en catalán y grieta en castellano).

Si queréis saber más, también he encontrado la noticia en la web de Telenotícies Catalunya Informació, concretamente aquí. Os lo copio:

15/11/2007 21.30
Alta Ribagorça //

Un terratrèmol de 3,9 graus a l'escala de Richter amb epicentre als Alts Pirineus es percep a la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça

Vielha.- Un terratrèmol de 3,9 graus a l'escala de Richter amb epicentre als Alts Pirineus, a França, s'ha percebut 'lleugerament' aquest dijous a la tarda a les comarques de la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça, tot i que no hi ha provocat danys, segons informa l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP). No obstant, ni l'alcalde de Vielha, Josep Calbetó, ni el del Pont de Suert, Albert Alins, han tingut constància que s'hagi notat el tremolor a les seves localitats. El terratrèmol s'ha produït poc després de tres quarts de tres de la tarda, segons ha concretat l'IGC, que ha afegit que la magnitud és baixa com perquè produeixin danys. Quan el tremolor és de 4-5 graus pot produir petits desperfectes, i quan la magnitud arriba a 5-6 graus els danys ja són 'probables', segons l'IGC.

No hay comentarios: