martes, 29 de mayo de 2007

Eleccions municipals 2007: resultats a Sopeira

Ja tinim l' escrutini de les eleccions municipals 2007 a Sopeira. Les fonts que hai consultat són El Pais i ABC.

El resultat, com a sempre: victòria de la llista del PSOE amb 45 vots de 80, sobre un total de 102 electors.

Pero la sorpresa y la noticia importante es que de nuevo Santorens tiene representación con un concejal. Esta vez es José Manuel Serrano, José Manuel de Chim, quien también es el actual Presidente de la Asociación San salvador de amigos y vecinos de Santorens. Moltes felicidats i enhorabona a José Manuel de Chim.
Esperam que la seua posició estratègica i el seu càrrec com a regidor de l' Achuntament mos aiden a aconseguir que s' inverteixi al poble, que hi haigue gasto dels cuartos públics en la proporció que Santorens mereix, i que ja no es descuiden tant de natres. Conto que tenir un regidor del poble é mol positiu, no només per estar informat del què passa i d' ón s' hi gastan los cuartos, sino tamé per canalitzar un % del gasto i de la inversió pública cap a Santorens.

No hai ragonat personalment en José Manuel de Chim, però des d' ací, des d' isto blog, ti les portes obertes pel que vulgue (informar, debatir, preguntar, comentar...).
Al tanto, que el blog é informatiu i neutral, recordau que é una via d' expressió pels Santorensfilios

Este blog pretende ser una vía de expresión, y espero de comunidad, de todos los amantes, amigos, conocidos, paseantes y vecinos de Santoréns, Huesca-Alta Ribagorça
i per tant està obert a tothom que hi vulgue participar.

Se m' acudís que podríem fer una mena de "llista de desichos" per millorar Santorens i que li podríem fer arribar. Us sembla correcte? Què, millorem Santorens?

PD: Tamé comentar que Carlos Tudel, Carlitos del Chic, ha estat concejal 8 ans i que enguan va decidir no presentar-se.
Donar-li les gràcies per la faena feta istos 8 ans, que mos agradarà més o menos, mos sembiarà que ha fet mol o poc, però que cal valorar i agraïr.

14 comentarios:

Anónimo dijo...

En principi, felicitar a José Manuel i amb els millors desitjos (ha anat de poc, un sol vot de menys al PSOE i no hagues sortit).
Espero que aquest cap de setmana disfruteu força (els que no som de capital ens ho mirarem de lluny), i aixi feu anar el teclat que ultimament el teniu rovellat, per que aneu fent boca he afegit unes fotos al meu album , i si voleu jugar entre totes les fotos hi ha un infiltrat (a part de l'evident, es clar), hi ham si descobriu quina es.
Disfruteu molt

Anónimo dijo...

Carta abierta al nuevo concejal
José Manuel ya se que esta carta es como la carta alos "reyes magos"pero las cosas sino se proponen no se consiguen nunca.Además creo que tienes muchas legislaturas por delante.
1.-Aparcamiento para coches (quiza al final de la farraya de Celso)
2.-Alargar el camino de Sant Antoni para que vaya a empalmar con el camino de la canaleta (así la gente podrá pasear por algún sitio más que hacia pedriñeri)
3.-Intentar conseguir una calle de circunvalación que rodee el pueblo
4.-Conexión internet
5.-Caseta de madera para esconder los contenedores (están a la entrada del pueblo)
6.-Buscar mecanismos para poner en valor las tierras alrededor del pueblo
7.-Estudiar la posibilidad de aumentar los vecinos que vivan en el pueblo todo el año
8.-Incrementar los empadronamientos
para ganar otro concejal
La tarea es importante pero ánimos no te faltan.
Luis Ciutad

Jesús del Pilsà dijo...

Bon dia,
En primer lloc felicitar a José Manuel de Chim per la seua nova tasca al front del nostre poblle i agrair a Carlos del Chic la tasca impagablle que ha realitzat durant istos 8 darrers ans, on s'han aconseguit fites importants.
Al nou representant de Santorens li demanem que representi al poblle en fermesa i en respecte i que la llista de suggeréncies que ha fet Lluis de Ciutat només li servisque d'entrenament per les pròximes legislatures.

Moltes Felicitats

Anónimo dijo...

ESTIC D'ACORD EN L'AFECTE POSITIU QUE TÉ PEL POBLE UN REPRESENTAT A L'AJUNTAMENT,GRÀCIES AL JOSÉ MANUEL.
RESPECTE A LA CARTA AL REIS QUE FA LLUÍS DE CIUTAD,COMPARTEIXO QUASI TOTS EL PUNTS,PERÒ NO ENTÈN EL Nº6,QUÈ VOL DIR" MECANISMOS PARA VALORAR LAS TIERRAS DE ALREDEDOR DEL PUEBLO"
VALORAR EN QUIN SENTIT?
JA M'HO EXPLICARÀS.
MONTSE FONT

Anónimo dijo...

Veig que hi han pocs desigs però que es podrien resumir en:
Quan vingui una visita, al marxar pugui dir "Que be es conserva el poble, es nota que els veins l'estimen", i no pas "Quina llàstima de poble, aviat no quedarà un lloc amb una mica d'encant".
(Per cert, no es la primera grua que va arribar al poble)

Anónimo dijo...

Le explico a la Montse el punto 6.Poner en valor las tierras quiere decir ver que se puede cultivar y quien puede hacerlo para que no estén como hasta ahora.
Hay muchas subvenciones de la UE que pueden aprovecharse.
lciutad

Anónimo dijo...

Molt bona tarda a tothom, avui m'estreno com a contertuliana del blog de Santorens, felicito a les persones que han estat capaces de tirar-ho endavant ja que crec que una eina molt bona per poder parlar del nostre estimat poble i comentar el que hi està passant, sobretot pels que no hi anem massa sovint. He de dir que la setmana passada vaig estar a Santorens i vaig veure l'edifici que han construit davant de "Ca de Codoro", i personalment a mi hem toca bastant la pera. He deixat de veure un magnific paisatge per passar a veure totxanes. Només l'esperança de que aquesta obra ens pugui portar més veins al poble i aixi tirar endavant el futur del mateix és el que hem consola. Crec que el poble necessita tirar endavant amb noves iniciatives ja siguin urbanístiques o socials, peró hem de parar compte que no haguem d'acabar de donat la raó a Albert de Ramonet "quina llàstima de poble". Bé nois ja paro, que per avui ja n'hi ha prou. Mots petons a tots i fins aviat.
Dolors Torradeflot
"Codora"

Unknown dijo...

Hola Dolors i benvinguda! Mersi pel teu comentari, espero que sigui lo primer de mols.
Correcte, estic d' acord en tú. Esperem que los nous vicins faiguen el pobie més majo, més acollidor, més viu ... i que es puga dir "quin pobie més majo, quin bon rollo que hi ha i quin ambientillo". Tamé espero que el creixement sigui sostenible en la natura i la idiosincràsia de Santorens, un pobie mol familiar.

Anónimo dijo...

Lluís,gràcies per l'aclariment del 6è punt de la teva carta al concejal.
Dolors, ja feia dies que esperava la teva participació.
Totalment d'acord amb el desencert de fer un bloc de tres plantes,tan enganxat als veïns del costat i del camí.Des de la nostra galeria sembla que ens el mengem. Es podia haver fet de dues plantes i no hagués representat un impacte tan espantós.Clar, pel promotor,quan més rendabilitzi l'espai més beneficis, i aquí comença el debat inmobiliari que tots coneixem.
Desitjo que es tingui molta cura en aquest tema perquè estem a temps de no equivocar-nos. Els de codoro i els del farré ja hem rebut.
Els del farré no estem en contra de que el poble creixi i millori,nosaltrs som els primers beneficiaris d'aquest creixement, tindrem la meva família de nous veïs, però molta atenció a l'especulació.
Montse Font i Carlos Palacín

Jesús del Pilsà dijo...

Bon dia,

Von hau "taleat" (ala pal diccionari ista) que ñla chent mos enfrvorim quan toquem la política. Ja està bé això. A mi m'ha fet molta gràcia com Lluis ha sorteat el copnflicte del 6é punt. És un maestro!! Sempre ti respostes per tot i per cada situació. Mi farà gràcia vere Santorens plle de chirasols.
Be respecte a l'abocador/parking Saba ja tinen cllar el projecte ganador?? Parc per la canalla? chirador per poder arribar a ca del chic/ramonet/sastre en menys dificultat?? Volem propostes i menys queixes. A mi personalent quatre columpios i uns bancs pels abuelos i unas abrets que donen ombra mi sembllarien sensacionals.

Respecte al diccionari la meua dona sempre expllica l'anecdota de laprimera vegada que va puiar a Santorens i la Pilsana li va dir que per sopar hi havia TRUMFA en TAVELLES. Pobreta va dir que ja mencharia una mica de pa en pernill (Magre)

Au Avan

Anónimo dijo...

Hola a tots, fa dies que llichiva lo blog i deunidor com està d'animat. A José Manuel se l'acumularà la faena. Pot ser ja està empenedit de presentars i d'ixí. Hola Dolors, ja m'imagina que deu impactar pujar a Santorens i veure la grua i l'edifici pujat. peró suposso que veure cada dia cade pei no debia de ser gaire agradable, sobretot per l'olfacte. Mirau per la part positiva, ara tindràs veïns que igual possen geranios als balcons i sembla que s'han erradicat les pulses. Als del farrè també els hi ha millorat l'entorn i a més a més amb la familia. Bé, com que aquí tothom li demana alguna cosa a Jose M. de chim, jo, com el meu germà Jesús, demano un parc infantil a d'alt al poble perque hara per hara em fa molta falta. També estic d'acord amb les demandes de Lluis. El punt 6e. tampoc l'acabo de veure clar. pero ja tindrem temps de comentar-ho aquest estiu al xiringo. Recupererar els camins estaría bé perque el camí de pedrinyeri hi hà troços que està molt malament. El camí de la font igual. Solsament s'haurien de netejar de pedres. El tema de l'aparcament ja el veig una mica més complicat. perque el troç de Celso, que comenta Lluis, es el lloc ideal peró és d'un particular. Crec que un tema que no s'ha comentat i que és força important és el de la carretera de Santorens. Cada vegada hi hà més trànsit i la carretera no creix. s'hauria de mirar d'amplir una mica. Cada vegada hi hà cotxes més grans (els 4x4) estàn de moda i aviat no hi cabrem.
Bueno s'han desperat la canalla del pilsà i voldràn brenar. osigui que fins un altre moment.
Pochons pa tots

Mª Creu del Pilsà

Anónimo dijo...

buenas a todos, no se como funciona esto pero como en otro tema ya me he presentado, mi nombre es juan jose martin y represento a la empresa promotora que esta edificando en santorens, por lo que estoy leyendo en lo que a mi me afecta de momento es el tema del abocador, comentaros que estoy organizando un dia que suban unas maquinas y recojan todo los escombros y dejen llano la zona y presentable , sobre el tema de la grua pensar que es provisional y que los ingenieros de la empresa pusieron esta ya que las normativas asi lo exigian . os aseguro que si por mi fuera podria una pequeña ya que me cuesta tres veces menos, bueno estoy abierto a cualquier duda .aclaracion que tengais respecto a la obra , os dejo mi telefono por si alguien tiene que comentarme algo 615579819. un saludo, y que sepais que sere un nuevo inquilino del pueblo. es maravilloso .

Anónimo dijo...

Juanjo bienvenido a este foro que de acuerdo con su creador debe ser un escaparate de propuestas, comentarios y aportaciones de todo tipo.
Creo que todos estaremos de acuerdo en que tu participación te honra. No es muy frecuente que los promotores inmobiliarios den la cara y ofrezcan a los vecinos su participación en la mejora del pueblo.
Bienvenido como nuevo vecino.
Luis Ciutad

Anónimo dijo...

Hola
Soc Josep Mª del Vell de Viu, fill de Pepe de Viu i de Pilareta d'Anton de Santorens
Donant un vol per la red he caigut en aquesta página.
Felicitats als creadors, doneu mostres de que els petits pobles del pirineu continuen existin
Jo per motius de manca de mestra a Viu quan era molt petit vaig estar uns mesos a Santorens per no perdre l'estudi, em va cridar l'atenció el joc dels patacons, a Viu no hi jugavem.
També una serie de paraules que no se si teniu al diccionari
moçetas
faldetas
coralet
Una abraçada per a tots i ENDAVANT