lunes, 12 de noviembre de 2007

Chinast tampoc ti internet (ni telèfon convencional)

Via la meua amiga Susanna Casanovas, m' entero que a Chinast (o Ginasté) no sols NO poden tinrre internet sino que no tinen cap línea de telèfon convencional.

La Susanna viu a Chinast, de fet, és de les pogas persones quie hi viuen, i desprès de llichir el post sobre la Campaña "Internet en el pueblo" em va enviar un email explicant-me la situació a ixa zona amb lo telèfon i amb internet.
S' hi veu que fa dies que estan lluitant per aconseguir telèfon convencional i possibilitat de conexió a internet, recollint signatures, però només tinen unes 30 (al tanto, hau de pensar que a Chinast hi viu potser menos chen que a Santorens, imachinau, potser només són 8 o 10, però mol valens).
Tamé m' hi diu que per Chinast i els altres poblles de la vora, els de la Franja de Ponent nord-nord, com Forcat, Vinyals i Aneto, hi passa una línea de telèfon mol a prop, però al costat esquerro del riu, a la part que pertany a Catalunya. Sent així, potser no seria mol difícil ficar uns postes i fer arribar ixa línea a Chinast, Forcat, Vinyals i Aneto, i tal i com preten el Plan Avanza, fer arribar la línea de telèfon convencial per a que tinguen internet (per mòdem o ADSL) ixos poblles i garantir que el 96% de la població tingue accès a la banda ampla a finals del 2007. Només esperam que dintre d' ixo 96% estiguin los residents/habitants/empadronats dels poblles de la Franja de Ponent, entre ells Santorens, Chinast, Forcat, Vinyals i Aneto.

Per cert, quan torne a puiar, ja tinrran una signatura més, la meua! I qui es vulgue apuntar a la recollida de signatures, que ho digue, i ja trobarem la manera.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Jo també firmo! Sóc la neta de dos dels residents de Ginast! ;)